Ugrás a tartalomra

A kedvezményezett neve: A Falu Népének Hite és Kultúrája Alapítvány (röviden: Hit és Kultúra Alapítvány)

A pályázati felhívás neve: Kiskunok Vidékéért Egyesület – Civil szervezetek szerepének erősítése a térségben

A pályázati felhívás kódszáma: VP-19.2.1-50-2-17

A projekt címe: Élet a tanyán

A projekt azonosítószáma: 1924391490

A szerződött támogatás összege: 3.999.593 Ft

A támogatás mértéke: 90 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Az alapítvány 1991. óta végez szociális-kulturális munkát Kiskunmajsa külterületén, a kígyóspusztai tanyavilágban.

Az alapítvány tulajdonát képező régi iskolaépületekben folyik a munka. A tevékenység fenntarthatóságának elengedhetetlen feltételévé vált a közösségi ház felújítása.

25 évvel ezelőtt az épületek mai funkciójuknak megfelelően átalakították, azonban az ablakokat nem cserélték ki. Mára teljesen tönkre mentek: deformálódtak, rosszul záródtak, nem mindegyiket lehetett becsukni. A bejárati ajtók az intenzív használat miatt elhasználódtak. A projekt eredményeként 17 db korszerű műanyag ablak és 2 db műanyag bejárati ajtó került beépítésre, mely a helyiségek felfűtését könnyebbé teszi, egész éves működést is lehetővé téve, illetve energia megtakarítást eredményez.

40 m2 vakolatjavításra is sor került a kicserélt nyílászárók körül, valamint a szükséges helyeken. Esztétikai okból és az állagmegóvás miatt 280 m2 külső és 750 m2 belső falfelületet le kellett festeni, A korábban vásárolt, vagy adományként kapott eszközök közül sok elhasználódott. A projekt során 1 db AEG gyártmányú mosogatógép és 1 db MORA gáztűzhely került beszerzésre és beépítésre.

SzéchenyiLeaderEU

A projekt tényleges befejezése: 2019. május 15.